Om oss

En liten historia

Pickwick restaurant & bar

På Fredsgatan och Drottninggatan har de varit en gammal krog vid namn Kejsarkronan på 1800-talet.

På Pickwicks adress, hörnet Drottninggatan / Fredsgatan, låg på 1770-talet krogen Kejsarkronan i ett hus från 1600-talet. Huset står fortfarande kvar, men har byggts om. Kejsarkronan öppnades av Elias Rynning, vinbaren den 1 oktober 1774. Krogen blev snart mötesplats för unga intellektuella och ordningsbröder i Stockholm – fastigheten ägdes av den fanatiske ordensvärmen Carl Fredrik Eckleff.

Här satt ofta Bellman, Hallman och Kexél. De var frimurare alla tre, men hade tröttnat på allvaret och längtat efter något roligare. Kejsarens krona blev centrum för deras improviserade lilla orderskytt.

En som kan ha deltagit i det var ortens nöjespappa Gottfried Sackenhjelm. När han dog utsågs Hallman att inneha en föräldraskap på kejsarkronan den 17 november 1777. Han gjorde det med sådan elegans att han beslöt att bilda ett riktigt ordenssällskap kallat Par Bricole, vilket också skedde den 15 maj 1779. Imperial Crown existerar inte längre. Men vad gäller god mat och goda drycker har Pickwicks hörntraditioner tagits över. Och nu för tiden letar de efter något som uppskattar en odlad miljö.

En bild av Pickwick under 1800-talet

De bästa ingredienserna

Där värme möter god smak

Nu har Pickwick´s Pub & Restaurang funnits i över 20 år och har hittat sin plats bland Stockholms pubar. Vi erbjuder en mängd olika öl på fat och öl på flaska från hela världen. Vinlistan är sammansatt tillsammans med en sommelier och vårt whiskyutbud gör ingen besviken.

Vi serverar lunch och middag varje dag och vi använder endast färskvaror.Så om du kommer för en öl eller kanske en middag så välkomnar vi dig med öppna armar och hoppas att Pickwick´s kan bli din favoritpub med sin trevliga miljö och varma service.

Pickwick under 1905

Slappa av och njut

Skapa minnen med oss!

Det här är vi PICKWICK. Detta är bara några förklaringar av historien om denna restaurang och pub i Stockholm. Hit måste man komma för att bekanta sig med denna varma plats och träffa den energiska och glada personalen.

Låt oss försöka.

Pickwick under 1963